photograph-of-a-woman-in-a-coffee-shop-1

Zakelijk

Interieurbeplanting op kantoor, in de winkel, of de horeca

 

Ook op kantoor, in de winkel, het stadhuis, of de horeca is voldoende groen van belang.


Naast de vele gezondheidsvoordelen voor personeel, gasten en klanten, is interieurbeplanting ook in financieel opzicht een aantrekkelijke investering. De kosten voor de aanschaf en het onderhoud van planten kunnen namelijk over het algemeen al binnen één jaar worden terugverdiend. Dit vanwege het feit dat er bijvoorbeeld minder ziekteverzuim plaatsvindt en werknemers beter kunnen functioneren. 


In winkels en horeca kan het toevoegen van voldoende groen, naast de gezondheidsvoordelen, ook voor meer omzet zorgen. Behalve het personeel, zullen ook bezoekers en gasten zich namelijk in een omgeving met veel planten meer op hun gemak voelen, met als gevolg ze er meer tijd willen doorbrengen en dus ook geneigd zijn meer geld te besteden. 

Recent onderzoek van de Universiteit van Wageningen naar het effect van voldoende groen op de werkplek heeft de volgende resultaten bevonden:

 

Tevredenheid personeel

Mensen beoordeelden hun werkplek na beplanting 26% aantrekkelijker om te zien, en toonden verhoogde tevredenheid over hun functioneren. Daarnaast was de gemoedstoestand van medewerkers na de beplanting positiever dan daarvoor, en werdt er door medewerkers van één bedrijf buiten werktijd minder gepiekerd over werk.

Luchtvochtigheid

De relatieve luchtvochtigheid in ruimten met planten was gemiddeld zo’n 5% hoger dan in ruimten zonder planten. In de winter is zelfs tot 17% verbetering gemeten. Betere luchtvochtigheid zorgt voor minder droge lucht, wat weer zorgt voor minder irritaties aan ogen en luchtwegen en een verbeterde concentratie.

Lucht zuiverend

De planten zuiverden de lucht en verlaagden de concentraties koolstof dioxide(CO2) en andere vluchtige organische stoffen, de lucht in de ruimte werd frisser en gezonder.

Minder ziekteverzuim

De mensen die werkten in een ruimte met planten melden zich minder vaak ziek (Het onderzoek vermelde een daling van 36% naar 16%!). Dit komt neer op gemiddeld 1,6 ziektedag minder per medewerker per jaar. Deze daling alleen al zorgt ervoor dat het plaatsen, en onderhoud van interieur beplanting zichzelf binnen 1 jaar terug verdiend.

The Plantscaper is lid van de branche organisatie  VHG

Tel: 0681634182

Molenstraat 45 1502 TG Zaandam

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

©2019 by The Plantscaper.