BioMontage-75.JPG

BioMontage

 

Biofiel Design

BioMontage is een product dat tegemoet komt aan de onbewuste menselijke behoefte om contact te maken met de natuur in hun omgeving. Dit word bereikt door op een moderne en stijlvolle manier panelen te plaatsen met een variatie van natuurlijke materialen. Het incorporeren van elementen en patronen die in de natuurlijke omgeving voorkomen in de ruimtes waar we werken en leven, word ook wel Biofiel design genoemt, en is steeds meer in opkomst.

 

Eenvoudig te installeren

Tweedelige frames met daartussen panelen van natuurlijke materialen worden eenvoudig op de muur gemonteerd.

Verwisselbaar

Snel en eenvoudig te verwisselen, eindeloze ontwerp mogelijkheden.

Onderhoudsvrij

De BioMontage panelen vereisen na plaatsing geen verlichting, onderhoud of water.

Betere akoestiek

De mospanelen hebben zeer hoge geluiddempende eigenschappen, waardoor meer dan 90% van de gemiddelde en hoge spraakfrequenties worden gefilterd.

 
BioMontage-45_edited_edited.jpg

BioMontage frames zijn beschikbaar in 3 afmetingen:

  • 122 x 61 cm

  • 61 x 61 cm

  • 30,5 x 61 cm

De tweedelige frames worden met de achterkant aan de muur bevestigt. Vervolgens word het paneel met natuurlijk materiaal hierin geplaatst en word het frame dicht geklikt.

 

Materialen

Duurzaam geoogst
mos

Het mos gebruikt in de panelen groeit overvloedig in de vrije natuur in verscheidene Europese bossen, en wordt met de hand geoogst door middel van een techniek die zorgt voor een perfecte vernieuwing van de korstmos. Het mos is op een natuurlijke manier geconserveerd, is 100 % biologisch afbreekbaar en is brandvertragend.

Geupcycled hout

De panelen met schors en hout worden gemaakt van geupcycled rest materiaal uit de meubel industrie. Normaal zou dit materiaal worden weg gegooid. De takken worden in kleine blokjes gesneden en gecombineerd in prachtige mozaïek patronen.

Light stone panelen

De Light stone panelen zijn gemaakt van een combinatie van natuursteen en hars en daardoor lichter en beter handelbaar dan ruwe steen.

 
Vivid green pole mos
Mangium Leaf Burst
Deep green long moss
Kokospalm schors
Tugbak boom takken
Prairie brown light steen
Mangium boom takken
Mountain grey light steen
 

BioMontage Live en Room dividers

Sinds enige tijd zijn ook BioMontage Live en de zogeheten "Room dividers" beschikbaar geworden.

BioMontage Live voegt panelen met levende planten toe aan het bestaande aanbod. Deze panelen zijn voorzien van een water reservoir en deze moeten één keer in de 4 weken worden aangevuld. Verder blijft het onderhoud minimaal. Wel is het van belang dat er voldoende daglicht aanwezig is voor de planten om in leven te kunnen blijven.

De Room divider is een enkel- of dubbelzijdig mobiel scherm, bekleed met panelen van BioMontage. 

BioMontage Room dividers kunnen eenvoudig aan elkaar verbonden worden en zijn met alle verschillende materialen te bekleden. Door ze te bekleden met BioMontage Live panelen, kunnen ook kleine mobiele groene muren worden gecreëerd. De Roomdividers zijn zeer geschikt voor het dempen van omgevingsgeluid en het creëren van meer privacy in grote open ruimtes

BioMontage-82_edited.jpg
BioMontage-Room divider-14.JPG
BioMontage-LIVE-30.jpg
BioMontage-Roomdivider-35.jpg
biomontage-live-1.jpg
BioMontage-Room divider-18.jpg
BioMontage-63_edited.jpg
BioMontage-LIVE-31_edited.jpg
 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw ruimte? Heb je vragen? of wil je een afspraak maken voor vrijblijvend advies bij jou op locatie? Neem gerust contact op.

 

The Plantscaper is lid van de branche organisatie  VHG

Tel: 0681634182

Molenstraat 45 1502 TG Zaandam

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

©2019 by The Plantscaper.